Kapustnica

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 138 Kč
Redakce Kupi.cz
8. srpna 2023
Kapustnica servírovaná v modré misce, vedle chleba nakrájený na krajíce. Ilustrační foto: Arkadiusz Fajer / Shutterstock.com

Kapustnica, to je klasika slovenské kuchyně, která skvěle zasytí. Kapusta ve slovenštině znamená zelí, jde tedy o obdobu naší české zelňačky s klobásou. Tato tradiční hustá polévka bývá součástí tamní štědrovečerní večeře a často se připravuje také na silvestra.

Recept kapustnica vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 138 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 138 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a bobkový list. Vše dusíme, dokud cibule nezměkne.

  • 2

    Přisypeme papriku a krátce restujeme. Přidáme namočené houby, švestky, klobásy, uzené maso a na kostky nakrájené brambory.

  • 3

    Podlijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.

  • 4

    Hotovou kapustnici podáváme se lžící zakysané smetany.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také českou verzi zelňačky s klobásou.

Líbil se vám recept Kapustnica? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.