1/0
Připravte si s námi lanýže z arašídového másla a malin, které se vám doslova rozplynou na jazyku. Jedná se o velmi luxusní dezert, který poukazuje na lásku, péči a vytříbený vkus. Jsme přesvědčeni o tom, že s touto sladkostí zaručeně zabodujete.
Do mísy nasekejte nahrubo 50 g solených arašídů. Přidejte 150 g arašídového másla a 50 g moučkového cukru. Vše důkladně zpracujte rukama, dokud nezískáte hladkou, pevnou hmotu. Pokud se směs zdá příliš měkká, přidejte postupně zbytek cukru – až do celkového množství 100 g.
Z připravené směsi tvořte kuličky o hmotnosti přibližně 15 g. Ukládejte je na tác pokrytý pečicím papírem.
Kuličky vložte alespoň na 1 hodinu do lednice, aby zpevnily a lépe držely tvar.
Ve vodní lázni rozpusťte 100 g hořké čokolády (ideálně 70% kakaa) a nechte ji trochu zchladnout. Mezitím si připravte mrazem sušené maliny (50 g) – můžete je buď nahrubo rozmixovat, nebo rozdrtit válečkem v sáčku.
Ztuhlé kuličky postupně namáčejte do čokolády tak, aby byly celé obalené. Ihned je obalte v rozdrcených malinách a vraťte na pečicí papír.
Hotové lanýže dejte znovu do lednice, dokud čokoláda zcela neztvrdne. Uchovávejte je v uzavíratelné nádobě v chladu. Nejlépe chutnají lehce vychlazené a vydrží čerstvé několik dní.
Líbil se vám recept Lanýže z arašídového másla a malin? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.