Lanýže z arašídového másla a malin

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
11. června
lanýže z arašídového másla a malin servírované v bílé misce Ilustrační foto: MaraZe / Shutterstock.com

Připravte si s námi lanýže z arašídového másla a malin, které se vám doslova rozplynou na jazyku. Jedná se o velmi luxusní dezert, který poukazuje na lásku, péči a vytříbený vkus. Jsme přesvědčeni o tom, že s touto sladkostí zaručeně zabodujete.

Recept lanýže z arašídového másla a malin vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 15 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do mísy nasekejte nahrubo 50 g solených arašídů. Přidejte 150 g arašídového másla a 50 g moučkového cukru. Vše důkladně zpracujte rukama, dokud nezískáte hladkou, pevnou hmotu. Pokud se směs zdá příliš měkká, přidejte postupně zbytek cukru – až do celkového množství 100 g.

  • 2

    Z připravené směsi tvořte kuličky o hmotnosti přibližně 15 g. Ukládejte je na tác pokrytý pečicím papírem.

  • 3

    Kuličky vložte alespoň na 1 hodinu do lednice, aby zpevnily a lépe držely tvar.

  • 4

    Ve vodní lázni rozpusťte 100 g hořké čokolády (ideálně 70% kakaa) a nechte ji trochu zchladnout. Mezitím si připravte mrazem sušené maliny (50 g) – můžete je buď nahrubo rozmixovat, nebo rozdrtit válečkem v sáčku.

  • 5

    Ztuhlé kuličky postupně namáčejte do čokolády tak, aby byly celé obalené. Ihned je obalte v rozdrcených malinách a vraťte na pečicí papír.

  • 6

    Hotové lanýže dejte znovu do lednice, dokud čokoláda zcela neztvrdne. Uchovávejte je v uzavíratelné nádobě v chladu. Nejlépe chutnají lehce vychlazené a vydrží čerstvé několik dní.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Lanýže z arašídového másla a malin? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.