1/0
Tyto kynuté skořicové šneky nejsou obyčejné – díky triku s provázkem vypadají jako mini dýně. Citronová poleva přidává svěžest k neodolatelnému pečivu, které provoní váš domov svou vůní a vypadá jako z pohádkové pekárny. Perfektní na podzimní večery s rodinou nebo ke kávě.
Smíchejte mouku, sůl, vejce, žloutek, vanilkový cukr, citronovou kůru, tuzemák, 80 g rozpuštěného másla, droždí a 200 ml mléka. Citron si předtím chvíli zamrazte pro snadnější strouhání.
Těsto vypracujte dohladka, zakryjte utěrkou a nechte asi 30 minut kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Na pomoučeném válu těsto rozválejte na obdélník. Potřete 50 g rozpuštěného másla a posypte třtinovým cukrem a skořicí.
Srolujte do rolády a nakrájejte na 15 kousků o šířce asi 2 cm.
Každý kousek obvažte kuchyňským provázkem do tvaru dýně a přemístěte do máslem vymazané mísy nebo na plech s pečicím papírem.
Nechte ještě kynout 30 minut, pak pečte na 170 °C asi 30 minut dozlatova.
Připravte polevu smícháním čerstvého sýra, citronové šťávy a moučkového cukru. Pokud by byla moc hustá, nařeďte ji kapkou mléka. Poté touto směsí potřete šneky.
Líbil se vám recept Kynuté skořicové šneky ve tvaru dýně s citronovou polevou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.