Hovězí líčka na červeném víně

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 576 Kč
Redakce Kupi.cz
15. března
Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší, servírované na bílém, kulatém talíři. Ilustrační foto: hlphoto / Shutterstock.com

Připravte si hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou. Jelikož je tento výtečný recept časově náročnější, hodí se především jako víkendový oběd, skvěle však poslouží také při nejrůznějších výjimečných příležitostech. Podávejte ideálně s bramborovou kaší.

Recept hovězí líčka na červeném víně vás vyjde na 96 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 576 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 576 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Líčka odblaňte, osolte a opepřete. Orestujte je na oleji z obou stran dohněda a odložte bokem na talíř.

  • 2

    Do výpeku dejte asi lžíci cukru a nechte jej zkaramelizovat. Přidejte cibuli a česnek nakrájené nadrobno a opět orestujte dozlatova.

  • 3

    Přidejte zeleninu (mrkev, celer, petržel) a opět orestujte.

  • 4

    Poté zalijte litrem suchého červeného vína.

  • 5

    Nechte zredukovat (zhruba na třetinu), poté přilijte cca 3/4 litru hovězího vývaru, tymián a rozmarýn, vložte zpět líčka a duste v troubě přibližně dvě hodiny.

  • 6

    Omáčku poté přeceďte a dle hustoty nechte opět zredukovat.

  • 7

    Ochuťte dle potřeby solí, cukrem a pepřem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Hovězí líčka na červeném víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.