1/0
Tento recept kombinuje to nejlepší z bramborových a houskových knedlíků. Díky předem uvařeným bramborám, které odleží přes noc, těsto krásně drží pohromadě. Na řezu pak rohlíky s petrželkou vytvářejí atraktivní mozaiku, což činí knedlíky efektními i na slavnostní večeři. Jsou perfektním doprovodem k pečenému masu, omáčkám nebo tradiční svatomartinské huse.
Brambory uvařené ve slupce nastrouhejte najemno do větší mísy. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky a petržel nahrubo nasekejte.
K nastrouhaným bramborám přidejte vejce a sůl, promíchejte a postupně přisypávejte mouku. Vypracujte měkké těsto, které může být mírně lepivé.
Nakonec zapracujte nakrájené rohlíky a nasekanou petržel. Promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozložily.
Na pomoučené ploše vytvarujte dvě stejně velké šišky těsta.
Vložte je do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou. Jakmile knedlíky vyplavou, vařte ještě 15 až 18 minut.
V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily rovnoměrně.
Vyjměte je z vody, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky před podáváním.
Líbil se vám recept Vylepšené knedlíky s brambory, rohlíky a petrželkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.