1/0
Mnozí cizinci si mohou myslet, že řecká kuchyně nenabízí skoro žádné polévky. V horkých dnech se skutečně polévky totiž téměř nepodávají. Tato osvěžující hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem je však ideální na léto, jelikož se podává vychlazená. Tak si ji pojďte vyzkoušet!
Hrášek chvíli povařte, slijte a rozmixujte s částí vývaru, dokud nebude hladký.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a nechte minutu smažit. Přilijte 250 ml vývaru a za stálého míchání vařte na střední teplotu 5 minut. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte rozmixovaný hrášek a zbytek vývaru a směs na dalších 5 minut prohřejte.
Polévku protlačte před jemný cedník do čistého hrnce, přidejte jogurt a podávejte v pokojové teplotě nebo vychlazenou, ozdobenou krutony a posypanou koprem.
Líbil se vám recept Hrášková polévka s řeckým jogurtem a koprem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.