1/0
Tento pokrm spojuje to nejlepší z české kuchyně – jednoduché ingredience a poctivou chuť, která se line celou kuchyní. Bramborové knedlíčky s dušeným červeným zelím nejsou jen tradiční podzimní jídlo, ale také připomínka dětství plného lásky a trpělivosti.
Vařte brambory ve slupce do měkka, nechte je vychladnout a oloupejte. Poté je prolisujte nebo nastrouhejte najemno.
Přidejte mouku, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na prsty. Pokud je měkké, přidejte mouku.
Z těsta udělejte menší kulaté knedlíčky o velikosti vejce.
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vložte knedlíčky. Vařte asi 8–10 minut, než vyplavou na hladinu. Poté je vyjměte a nechejte okapat.
Pro přípravu zelí na jemno nakrájejte cibuli a orestujte ji na sádle nebo oleji dozlatova.
Přidejte nakrájené červené zelí, zasypte cukrem, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste asi 20 minut.
Do zelí přidejte nastrouhané jablko, ocet a kmín. Nechte pár minut provařit, dokud zelí nezíská jemnou sladkokyselou chuť.
Podávejte na talíři s vrstvou teplého zelí a bramborovými knedlíčky, posypané nasekanou petrželí.
Líbil se vám recept Vegetariánské bramborové knedlíčky s červeným zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.