1/0
Lehká, osvěžující a plná vitamínů – studená zeleninová polévka je ideální volbou pro horké letní dny. Připravíte ji během pár minut z čerstvé zeleniny, dochutíte citronem a bazalkou a podáváte s křupavými krutony z opečeného rohlíku. Zdravý a chutný pokrm, který potěší nejen vegetariány.
Zeleninu nejprve omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
Připravenou zeleninu vložíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, lístky bazalky, olej a poté vše rozmixujeme dohladka.
Dochutíme solí a pepřem, a pokud je potřeba, směs zředíme minerální vodou.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme na pánvi.
Nakonec přidáme krutonky do polévky a můžeme podávat.
Líbil se vám recept Studená zeleninová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.