Domácí vegan salko

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 50 Kč
Redakce Kupi.cz
8. listopadu 2022
Domácí vegan salko v kulaté, hnědé misce Ilustrační foto: New Africa / Shutterstock.com

Připravte si domácí kondenzované mléko neboli salko. Využijete jej do řady skvělých dezertů nebo během vánočního pečení. A recept je navíc vhodný i pro vegany nebo osoby s alergií na laktózu.

Recept domácí vegan salko vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 50 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 50 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci smícháme obsah plechovky kokosového mléka s datlovým sirupem.

  • 2

    Přivedeme směs k varu a poté prudce ztlumíme a za stálého míchání necháme ztuhnout.

  • 3

    Odpaří se nám cca polovina hmoty a zůstane kondenzované mléko konzistence tekutého medu.

  • 4

    Po vychladnutí (a dalším ztuhnutí) uchováváme v lednici a pracujeme s ním stejně jako s běžným salkem.

Tip

Pokud se vám nepodařilo sehnat datlový sirup, můžete ho nahradit sirupem javorovým, sirupem z agáve, případně medem, ten ovšem není vhodný pro vegany.

Líbil se vám recept Domácí vegan salko? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.