Patizon pečený v troubě

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
20. listopadu 2023
Křupavý patizon pečený v troubě v misce na dřevěném stole Ilustrační foto: Jan_Mach / Shutterstock.com

Křupavý patizon v trojobalu pečený v troubě je perfektní letní jídlo. Na přípravu je velmi jednoduchý, budete mít tedy oběd pro celou rodinu hotový během chvilky a pochutnají si na něm malí i velcí.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Patizon oloupejte, vydlabejte dužinu a nakrájejte na cca 1 cm tlusté plátky.

  • 2

    Osolte z obou stran a nechte pustit vodu, poté osušte.

  • 3

    Vejce rozšlehejte s mlékem a utřeným česnekem.

  • 4

    Strouhanku smíchejte s pepřem, sýrem a paprikou.

  • 5

    Kousky osušeného patizonu obalte v mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.

  • 6

    Uložte na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřený olejem.

  • 7

    Kousky patizonu vyskládejte na plech a lehce zakápněte olejem.

  • 8

    Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dokřupava.

Zajímavé tipy

Podávejte ideálně s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Líbil se vám recept Patizon pečený v troubě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.