Zelníky s bylinkovým dipem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 140 Kč
Redakce Kupi.cz
25. ledna 2023

Dokřupava usmažené zelníky neboli zelné placky jsou skvělou obměnou klasických bramboráků. Díky kysanému zelí, které obsahuje spoustu živin a vitamínů, jsou krásně vláčné, velmi chutné a ještě prospějí vašemu zdraví. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře a jejich příprava je velmi jednoduchá.

Recept zelníky s bylinkovým dipem vás vyjde na 35 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 140 Kč.

Ingredience

Zelníky

Bylinkový dip

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 140 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

Zelníky

  • 1

    Kysané zelí pečlivě vymačkejte, přidejte vejce, mouku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

  • 2

    Vše společně promíchejte a vypracujte soudržné těsto stejné jako na bramborák.

  • 3

    Zelníky podobně jako bramboráky smažte na olejem vymazané pánvi po obou stranách dozlatova.

Bylinkový dip

  • 1

    Všechny suroviny dejte do mísy, pečlivě promíchejte a poté dejte alespoň na chvíli chladit do lednice.

Zajímavé tipy

Zelníky můžete připravit i v troubě. Těsto utvořte hustější, aby se dalo tvarovat, a na plech vyložený pečicím papírem skládejte vytvarované placičky, které potřete rozšlehanými vejci. Pečte v troubě při 200 ºC cca 25–30 minut dozlatova.

Líbil se vám recept Zelníky s bylinkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.