1/0
Vanilkový pudink nemusí být vždy jen ten z prášku – domácí verze má mnohem bohatší chuť a vůni. Stačí vám pár základních surovin, mezi nimiž hraje hlavní roli vanilkový lusk. Podélně jej rozkrojte, vyškrábněte semínka a nechte je rozvonět v mléce. Připravte si tento lahodný dezert, který potěší každého!
Do hrnce nalijeme 300 ml mléka, přidáme 2 lžíce krupicového cukru a zrníčka z vanilkového lusku.
Zbylé mléko vyšleháme se žloutkem, škrobem a vanilkovým cukrem.
Vyšlehanou směs vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Hotový pudink naplníme do misek a ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Líbil se vám recept Vanilkový pudink? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.