Zelňačka s klobásou

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Hustá zelňačka s klobásou servírovaná v bílém talíři s lžící a půl krajícem chleba, vedle talíře je nůž a dřevěné prkénko, na něm kolečka klobásy a chléb, pod talířem kostkovaná modrobílá utěrka, dřevěné pozadí Ilustrační foto: stockfoto / Shutterstock.com

Poctivá hustá zelňačka s klobásou je velmi chutná a zdravá polévka. Stačí k ní přikousnout čerstvý chleba a zasytí vás na dlouhou dobu. Pravá zelňačka se dělá z kysaného zelí, je tedy nabitá mnoha vitamíny a minerály.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Zelí nejdříve slijeme, případně i propláchneme, pokud je příliš kyselé.

  • 2

    Vložíme zelí do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením.

  • 3

    Zalijeme masovým vývarem a vaříme téměř doměkka.

  • 4

    Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu.

  • 5

    Zaprášíme moukou a připravíme si jíšku.

  • 6

    Nakonec vsypeme sladkou mletou papriku, polévku promícháme a odstavíme.

  • 7

    Po vychladnutí směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem.

  • 8

    Necháme ještě alespoň 15 minut povařit, teprve poté podáváme.

Líbil se vám recept Zelňačka s klobásou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.