1/0
Bramborový salát nemusí být vždy nutně synonymem pro majonézu, kořenovou zeleninu a uzeninu, jak to známe z vánočního menu. Zkuste tento jednoduchý recept na lehkou variantu z raných brambor a čerstvé zeleniny. Je ideální na jaro, když se těšíme na svěží chutě. Tento jarní salát je snadno připravitelný a hodí se jako plnohodnotná večeře či příloha.
Nejprve dejte vařit do osolené vody celé rané brambory ve slupce. Když jsou měkké, slijte je a nechte zcela zchladnout. Pak je oloupejte a větší brambory nakrájejte na poloviny.
Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na plátky nebo na větší kostičky. Omyté ředkvičky nasekejte na kolečka. Zelený hrášek vyloupejte z lusků, tento mladý netřeba tepelně upravovat.
Nyní je čas na jednoduchou zálivku. Smíchejte olivový olej s medem a dijonskou hořčicí, přidejte nasekanou pažitku a čerstvě namletý pepř.
Vychladlé brambory smíchejte se zeleninou a zálivkou. Dle chuti salát osolte a posypte hráškovými klíčky (pokud je nemáte, můžete klidně použít ředkvičkové nebo čerstvou naklíčenou řeřichu).
Líbil se vám recept Letní salát z nových brambor? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.