1/0
Špenát je plný kyseliny listové, beta-karotenu a vitaminů. Pizza s chřestem, špenátem a olivami je skvělý způsob, jak si užít tyto zdravé ingredience. Kombinace špenátu, chřestu a oliv na jemně křupavém těstě dodá vašemu jídlu svěžest a chuťovou bohatost, které vás určitě potěší.
Smíchejte droždí, trochu vlažné vody, cukr a hrstku mouky. Na teplém místě nechte kvásek vzejít.
V míse smíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Přilijte asi 150 ml vlažné vody a míchejte, až vznikne soudržné těsto.
Těsto přemístěte na pomoučený vál a důkladně propracovávejte. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny.
Předem předehřejte troubu na 240 °C a dejte do ní plech na předehřátí.
Těsto rozdělte na 2 díly a vyválejte na tenké placky. Přeneste na pečicí papír.
Smíchejte mascarpone s česnekem a potřete placky. Přidejte cibuli, chřest, olivy a parmazán. Pokropte olejem, osolte a opepřete.
Pečte 10 minut, až okraje zezlátnou. Na závěr posypte špenátem a podávejte.
Líbil se vám recept Pizza s chřestem, špenátem a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.