Borůvková buchta s drobenkou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 168 Kč
Redakce Kupi.cz
22. května
Borůvková buchta s drobenkou na bílém talíři, vedle bílý ubrousek a vidlička Kupi.cz

Buchty s drobenkou patří mezi oblíbené české klasiky. Borůvková buchta je ideální volbou pro víkendové odpoledne, kdy si chcete dopřát něco sladkého. K pečení budete potřebovat hlubší plech (nejlépe rozměr 35 x 45 cm) a práci vám usnadní také kuchyňský robot.

Recept borůvková buchta s drobenkou vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 168 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 168 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Drobenka

  • 1

    Všechny suroviny smíchejte rukama v míse do sypké směsi.

Těsto

  • 1

    Troubu si rozehřejte na 175 °C.

  • 2

    Polohrubou mouku, cukr krupici, vlažné mléko, olej, vejce, prášek do pečiva vsypte do mísy robota a 3 minuty míchejte (zvládnete ale i bez robota).

  • 3

    Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu.

  • 4

    Na těsto rovnoměrně rozložte borůvky a posypte je drobenkou.

  • 5

    Pečte v rozehřáté troubě 20 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout a před podáváním pocukrujte.

Zajímavé tipy
  • Místo borůvek lze použít jakékoliv čerstvé nebo kompotované ovoce.
  • Buchty můžete podávat se lžičkou zakysané smetany nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.
  • Vyzkoušejte také další recepty s drobenkou, třeba bublaninu nebo švestkový koláč s mákem.

Líbil se vám recept Borůvková buchta s drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.