1/0
Vyzkoušejte tyto nadýchané pizza kapsy plněné bohatou sýrovou náplní a ochucené lahodnou rajčatovou omáčkou. Jsou ideální na večeři, piknik nebo pohoštění pro hosty — jednoduše chutnají skvěle teplé i studené. Připravte si je snadno doma a překvapte své blízké touto skvělou voňavou dobrotou.
Droždí rozdrobte do malé části vlažné vody, přidejte cukr, dobře promíchejte a nechte na teplém místě vytvořit kvásek.
Ve větší míse smíchejte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 300 ml vlažné vody a těsto důkladně propracujte, dokud nebude hladké a pružné.
Z připraveného těsta vytvarujte bochánek, lehce ho poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte přibližně 90 minut kynout. Poté těsto rozdělte na 8 dílů a každý rozválejte do tenké kulaté placky.
V jedné misce smíchejte nastrouhanou mozzarellu, ricottu a parmezán. V jiné nádobě spojte kečup s rajčatovým protlakem, dochuťte kořením a solí.
Na každý plát těsta nejprve rozetřete rajčatovou směs, poté navrstvěte sýrovou náplň. Těsto přeložte do tvaru půlkruhu a okraje pevně spojte.
Připravené kapsy přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem, případně posypte oblíbeným kořením. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou.
Líbil se vám recept Pizza kapsy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.