1/0
Hlávkový salát se sladkokyselou zálivkou je jednoduchá, ale osvěžující příloha, která skvěle doplní hlavní jídlo. Křehké listy salátu jsou dochuceny jemnou omáčkou z octa, cukru a másla, zatímco křupavá slanina dodá výraznější chuť. Tento klasický recept vás překvapí svou chutí i snadnou přípravou!
Listy hlávkového salátu řádně omyjeme a osušíme.
Rozložíme hlávkový salát na talířky nebo misky.
Přelijeme salát zálivkou připravenou ze tří lžic vody, tří lžic cukru, tří lžic octa a dvou špetek soli podle vaší chuti.
Zálivka by měla být spíše kyselejší.
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
Na malé lžíci másla slaninu vyškvaříme.
Necháme mírně zchladnout a teplé přelijeme na salát a ihned podáváme.
Dejte si pozor, aby slanina nebyla příliš horká, jinak listy salátu povadnou.
Líbil se vám recept Hlávkový salát se zálivkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.