1/0
Připravte si kuře ala bažant, které spojuje jednoduchost s chutí zvěřiny. Ideální pro slavnostní večeře i rodinné obědy, tento pokrm okouzlí svou aromatickou kombinací bylinek a koření.
Slaninu a cibulku nakrájíme na malé kostky. Vložíme je i s máslem a kořením do pekáčku.
Pekáček dáme na mírný plamen na sporák. Orestujeme cibuli a slaninu asi 10 minut.
Celé kuře naporcujeme a osolíme. Poté jej vložíme do pekáčku k základu. Chvíli opékáme.
Podlijeme kuřecí maso vodou a přiklopíme víkem.
Pečeme na 200 °C asi 40 minut. Během pečení obracíme maso, ke konci pečení odděláme víko a dopečeme kůrčičku.
Upečené kuřecí maso vyndáme z trouby, dáme jej na talířek a vrátíme ho do vyplé trouby, aby se prohřívalo.
Pekáček dáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Dále podlijeme, rozmícháme a necháme ještě vařit 30 minut.
Nakonec vrátíme maso zpět do pekáčku a prohřejeme jej.
Líbil se vám recept Kuře ala bažant? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.