1/0
Pusťte se do přípravy tohoto svěžího asijského salátu, který je ideální k využití zbytků uvařené rýže. Díky křupavým rýžovým kouskům získá salát výjimečnou texturu a díky arašídové zálivce s nádechem zázvoru a sójové omáčky se přenese do asijských chutí. Tento recept je rychlý, kreativní a skvělý na lehký oběd nebo večeři!
Troubu předehřejte na 200 °C. Uvařenou rýži spojte se sriracha omáčkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Roztáhněte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut při 200 °C, dokud není křupavá a zlatavá.
Během pečení rýže připravte salát. Nakrájejte jarní cibulku, okurku a avokádo. Vše přendejte do mísy, přidejte edamame, arašídy a lehce promíchejte.
Pro zálivku smíchejte arašídové máslo, česnek, zázvor, sójovou omáčku, sezamový olej, javorový sirup a limetkovou šťávu v mixéru a rozmixujte dohladka.
Jakmile je rýže upečená, smíchejte ji se salátem, přidejte zálivku a pečlivě promíchejte.
Líbil se vám recept Salát s křupavou rýží inspirovaný Asií? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.