Rajská polévka

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
20. července 2023
Rajská polévka servírovaná v keramické misce, zdobená bazalkou. Kolem talíře jsou položená rajčata, bylinky a koření. Ilustrační foto: nadianb / Shutterstock.com

Rajská polévka je skvělá klasika s jemnou chutí a vůní. Jde nízkokalorické a výživné jídlo, které jistě ocení nejen milovníci rajčat. Nejlépe si ji vychutnáte s křupavým chlebem nebo kouskem opečené bagety.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci na trošce olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno.

  • 2

    Přidáme krájená sterilovaná rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.

  • 3

    Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a vmícháme hrst sekaných lístků bazalky.

  • 4

    Podáváme ozdobené lístky bazalky, případně lžící zakysané smetany a s dokřupava opečenými tousty nebo kousky bagetky.

Zajímavé tipy

V sezóně můžete použít namísto sterilovaných čerstvá rajčata, polévka tak získá na chuti.

Líbil se vám recept Rajská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.