1/0
Rajská polévka je skvělá klasika s jemnou chutí a vůní. Jde nízkokalorické a výživné jídlo, které jistě ocení nejen milovníci rajčat. Nejlépe si ji vychutnáte s křupavým chlebem nebo kouskem opečené bagety.
V hrnci na trošce olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno.
Přidáme krájená sterilovaná rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a vmícháme hrst sekaných lístků bazalky.
Podáváme ozdobené lístky bazalky, případně lžící zakysané smetany a s dokřupava opečenými tousty nebo kousky bagetky.
V sezóně můžete použít namísto sterilovaných čerstvá rajčata, polévka tak získá na chuti.
Líbil se vám recept Rajská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.