1/0
Chcete připravit rychlé velikonoční občerstvení, které potěší nejen očima, ale i chuťovými pohárky? Matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády jsou ideální volbou. Tyto malé kulinářské skvosty v sobě skrývají lahodnou kombinaci zeleného čaje matcha, smetany a bílé čokolády, což vytváří unikátní a chutný krém. Připravte si je a ohromte svou rodinu či přátelé!
Na začátku si připravte krém. Polovinu smetany ke šlehání zahřejte k bodu varu, prosejte do ní matcha prášek a dobře promíchejte.
Bílou čokoládu pokrájejte a zalijte horkou matcha smetanou. Nechte 5 minut odpočinout a pak směs vymíchejte dohladka.
Na povrch výsledné ganache přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Dejte ji chladit do lednice na 2–3 hodiny.
Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
V míse smíchejte mouku, matcha, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse ušlehejte vejce a cukr do pěny (cca 6 minut).
V rendlíku rozpusťte máslo s polovinou mléka, odstavte a přidejte zbytek mléka, vanilkový extrakt a olej. Promíchejte a přimíchejte do vaječné pěny.
Postupně vmíchejte suchou směs a těsto naplňte do 2/3 výšky košíčků. Pečte 15 minut nebo dokud špejle nebude čistá.
Po upečení nechte cupcaky 2 minuty chladnout ve formě, poté je přesuňte na mřížku.
Vychlazenou ganache vyšlehejte do pěny, přidejte zbylou šlehačku a šlehejte do měkkých špiček.
Konečně krém přeneste do cukrářského sáčku a ozdobte cupcaky spolu s jedlými květy.
Líbil se vám recept Matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.