1/0
Koprová omáčka je tradiční české jídlo, které buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Aby byla opravdová koprovka, je třeba nešetřit na surovinách. Jemná jíška z másla, bohatý hovězí vývar, krémová smetana a čerstvý či sterilovaný kopr vytvářejí omáčku, která zaujme každého milovníka kopru.
V malém hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
Jíšku zalijte teplým vývarem a mlékem. Lehce osolte, přiveďte k varu a pak snižte teplotu na minimum.
Vařte minimálně 30 minut na mírném ohni a pravidelně prošlehávejte.
Po půl hodině přidejte smetanu, provařte, přidejte část octa. Druhou část ohřejte a přelijte s ní scezený kopr.
Do omáčky vsypte cukr, krátce provařte a proceďte přes husté síto.
Přidejte kopr s octem, zbylou sůl a cukr, nechte ještě chvíli probublat a poté odstavte. Do hotové omáčky přimíchejte 20 g studeného másla.
Líbil se vám recept Poctivá česká koprovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.