1/0
S příchodem chladných dní a prvním pocitem únavy přicházejí na pomoc malé zázraky přímo z kuchyně. Tyto domácí želé bonbony přinášejí kombinaci čerstvého ovocného aroma, živé barvy a přírodní síly vitamínů. Bez cukru a konzervantů, ale přesto s velkým přínosem pro imunitu a náladu. Stačí pár minut, několik základních ingrediencí a trocha hravosti – a odměnou je zdravé mlsání, které si oblíbí i ti nejmenší.
Oloupejte mrkev a jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na menší kousky pro snadné odšťavňování.
Odstraňte slupky z pomerančů a mandarinek a rozdělte je na dílky.
Vložte všechny ingredience do odšťavňovače a připravte šťávu. Pokud odšťavňovač nemáte, rozmixujte ovoce v mixéru a protlačte přes jemné sítko, aby zůstala hladká šťáva.
Šťávu přelijte do menšího hrnce a přidejte agar. Dobře promíchejte, aby se agar rovnoměrně rozptýlil, a nechte ho krátce odstát.
Směs zahřívejte na mírném plameni za stálého míchání. Jakmile začne pomalu houstnout, nechte ji dvě až tři minuty jemně probublávat, nesmí však vařit. Vytvoří se gelová konzistence díky teplu.
Jakmile směs zhoustne do podoby sirupu, nalijte ji do formiček (ideální jsou silikonové). Pokud je nemáte, použijte malý plech nebo plastovou nádobu s pečicím papírem.
Nechte želé tuhnout při pokojové teplotě asi 20 minut. Po ztuhnutí je opatrně vyloupněte z formiček a uložte do uzavíratelného boxu v lednici.
Líbil se vám recept Želé bonbony na imunitu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.