Domácí čokoládoví medvídci

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
1. září
Domácí čokoládoví medvídci naskládaní různě vedle sebe na černém stole. Ilustrační foto: Liudmyla Chuhunova / Shutterstock.com

Zapomeňte na kupované sladkosti a připravte si doma své vlastní čokoládové medvídky! Tyto jemné dobroty jsou nejen snadno připravitelné, ale také zdravější variantou než běžné sladkosti. Ideální jako malá svačina pro děti i dospělé, kteří si je jistě zamilují třeba do práce či školy.

Ingredience

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C.

  • 2

    Rozmačkejte zralý banán a přidejte k němu vejce. Rozmixujte do hladké směsi.

  • 3

    Přidejte třtinový cukr, rozpuštěné máslo, špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promíchejte.

  • 4

    Oddělte 3 lžíce těsta a vmíchejte do nich kakao. Pokud je směs příliš hustá, přidejte lžíci mléka.

  • 5

    Do formiček na medvídky lžičkou dejte nejprve tmavé těsto na tlapky a ouška, poté přidejte světlé těsto.

  • 6

    Pečte přibližně 30 minut, poté medvídky vyklopte a nechte je vychladnout na mřížce.

Zajímavé tipy
  • Rádi byste medvídky obzvláštnili? Přidejte do těsta špetku skořice nebo vanilky pro více chuti.
  • Milovníci čokolády můžou do tmavého těsta přimíchat kousky hořké čokolády pro extra čokoládovou chuť.
  • Nasekané mandle či vlašské ořechy budou skvělým doplňkem pro větší pestrost v chuti.
  • Experimentujte s různými tvary formiček, abyste pokaždé vykouzlili jinou verzi medvídků.
  • Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí čokoládoví medvídci? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.