Crème brûlée

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 200 Kč
Redakce Kupi.cz
21. července 2023
Crème brûlée v bílých porcelánových miskách, servírovány na dřevěném podnose Lamart.cz

Crème brûlée je velmi známý francouzský, pravděpodobně nejprodávanější dezert na světě. Tento „pálený krém“ s karamelovou krustou patří mezi opravdovou lahůdky.

Recept crème brûlée vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 200 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 200 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Smetanu smíchejte v hrnci s mlékem a cukrem. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a vyškrábejte obsah lusku do smetany. Nakonec do smetany dejte i samotný lusk.

  • 2

    Smetanu na vařiči zahřejte na 80 °C a důkladně promíchejte. Dejte pozor, aby nepřišla do varu. Stáhněte z vařiče a nechejte asi 15 minut zchládnout.

  • 3

    Žloutky důkladně vyšlehejte. Ze smetany vylovte vanilkový lusk a pozvolna vmíchejte vyšlehaná vejce.

  • 4

    Směs vlijte do porcelánových formiček. Ty pak dejte do pekáče, na dno nalijte vodu, aby byly formičky alespoň z poloviny potopené. Pečte v troubě na 130 °C asi 35 minut.

  • 5

    Crème brûlée vyjměte z pekáče a nechte vychladit. Před servírováním posypte povrch třtinovým cukrem a zkaramelizujte flambovací pistolí nebo vložte pod hodně rozpálený gril.

Zajímavé tipy
  • Pokud nemáte vanilkový lusk, použijte místo něj dva sáčky vanilkového cukru.
  • Jestli vám nepřijde krém dost tuhý, lehce s ním zatřeste a případně ho nechte v troubě o něco déle.

Líbil se vám recept Crème brûlée? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.