1/0
Grilování tuňáka je skvělou volbou pro všechny, i pro ty, kteří si nejsou jisti, zda mají rádi ryby. Tuňák je lahodný, plný chuti a při správné přípravě může neznalé snadno překvapit, co právě konzumují. Pojďme se do toho pustit a užít si zážitek s výborného jídla!
Nejprve rozdělte filety tuňáka na čtyři porce a poté je lehce osolte a opepřete. Připravte si gril, rozhřejte ho a potřete mřížku olejem nebo kouskem slaniny, aby se ryba nepřilepila.
Tuňákové filety grilujte asi dvě minuty z každé strany. Poté hotové steaky pokapejte olivovým olejem a posypejte čerstvým tymiánem.
Zeleninu nakrájejte na větší kusy a grilujte nasucho bez oleje. Před podáváním ji pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
Rajčata nejprve grilujte řeznou stranou dolů, poté je otočte, posypejte parmazánem a nechte lehce roztavit.
Bazalkové pesto připravte následovně: Vyšlehejte všechny ingredience pro pesto ve vychlazeném mixéru krátce a zprudka. Pesto servírujte, když jsou všechny ingredience dobře promíchány.
Na talíř naservírujte kousek grilovaného tuňáka, přidejte zeleninu, grilovaná rajčata s roztaveným parmazánem a vše ozdobte pestem.
Líbil se vám recept Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.