Praskokrky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
25. ledna
Těstoviny posypané opraženou krupicí, servírované na bílém talíři, vedle talíře sklenice mléka Kupi.cz

Vyzkoušejte regionální kuchyni našich babiček – praskokrky se vařily převážně na jižní Moravě. Jde o rychlý a sytý pokrm, který se jedl hlavně v létě. Často se k němu jako příloha podával hlávkový salát.

Postup přípravy

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě.

  • 2

    Do malého hrnce dáme cca 0,5 cm oleje. Do rozehřátého oleje nasypeme krupici, osolíme a restujeme dozlatova. Poté přilejeme mléko podle potřeby – opražená krupice nesmí být suchá, ani kašovitá.

  • 3

    Krupici smícháme s těstovinami a přidáme trochu sádla.

Zajímavé tipy

Doporučujeme servírovat se sklenicí mléka.

Líbil se vám recept Praskokrky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.