 
     
     
     
                    
                1/0
Podzim je plný vůně pečené zeleniny a kouzelného osvětlení svíček. Když se blíží Halloween, je čas si zpestřit kuchyni zábavnými a chutnými pokrmy. Halloweenské pečené papriky plněné mletým masem a rýží vás nejen potěší skvělou chutí, ale i veselým vzhledem. S vyřezanými obličeji tyto papriky připomínají malé jedlé dýně. Skvělé pro děti, zábavné pro dospělé a vaší kuchyni dodají pravou podzimní atmosféru.
Odřízněte vršky paprik a opatrně je vydlabejte, vyřežte obličeje jako na dýně.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a orestujte ji s mrkví a česnekem.
Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a restujte se sladkou paprikou.
Vmíchejte rajčatový protlak, poté vařenou rýži a důkladně promíchejte.
Papriky naplňte směsí, zaklopte vršky a položte do zapékací mísy s pyré.
Zakryjte alobalem a pečte při 180 °C 45 minut, poté pečte odhalené dalších 10–15 minut.
Podávejte s bramborovou kaší nebo chlebem, ozdobte petrželkou.
Líbil se vám recept Halloweenské pečené papriky plněné masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.