1/0
Když nadejde sezóna cuket, je z ní možné připravit nepřeberné množství jídel - jedním z nich jsou cuketové chipsy s parmazánem. Tyto lupínky jsou pečené, takže se řadí mezi zdravější svačiny. Budou křupavé a plné chuti díky přidanému parmazánu a tymiánu, čímž se stanou ideálním doplňkem k různým dipům.
Předehřejte troubu na 210 °C. Plech vyložte pečicím papírem nebo jej postříkejte olejem ve spreji.
Nastrouhejte parmazán na jemném struhadle.
Cukety nakrájejte na 1cm plátky. V jedné míse prošlehejte bílky. V druhé míse promíchejte strouhanku, parmazán a tymián se solí, pepřem a kajenským pepřem.
Cuketu obalte nejprve v bílku a pak ve směsi strouhanky, přitlačte, aby obal držel.
Chipsy rozložte na plech, případně postříkejte olejem ve spreji a pečte 20–25 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Pečené cuketové chipsy s parmazánem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.