1/0
Vývar z uzeného masa nabízí hlubokou chuť a spoustu prospěšných látek. Tato polévka vás zasytí a zahřeje, což je ideální pro chladnější, pochmurné dny. Kombinace rýže, zeleniny a aromatických koření tvoří dokonalou harmonii chutí, která potěší vaše chuťové pohárky i tělo.
Vložte uzené maso do osolené vody a vařte přibližně 5 minut, poté ho vyjměte a nechte vychladnout. Rýži přisypte do vývaru a nechte jen krátce přejít varem. Poté odstavte.
Vychladlé uzené maso nakrájejte na kostičky. Cibuli, celer a česnek nakrájejte najemno. Mrkev nakrájejte na proužky.
Na olivovém oleji opékejte cibulku dozlatova, přidejte celer, mrkev a česnek. Přidejte bobkové listy, hrášek, a zalijte vývarem s rýží. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
Do polévky vmíchejte nakrájené maso, osolte a opepřete podle chuti. Na závěr přidejte čerstvou petrželku pro zvýraznění chuti.
Líbil se vám recept Uzená polévka s rýží a zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.