1/0
Domácí příprava sirupů umožňuje kontrolu nad kvalitou surovin a dochucením podle svých představ. Objevte netradiční chuť rebarborového sirupu, která v létě osvěží. Ať už si připravíte rebarborovou limonádu, doladíte s ním gin & tonic nebo prosecco, jeho chuť dodá každému nápoji jedinečný nádech.
Rebarboru umyjte, očistěte a nakrájejte na malé kostky. Do hrnce přidejte vodu, přiveďte k varu a přisypte rebarboru. Vařte asi 10–15 minut, dokud rebarbora zcela nezměkne.
Následně směs rozmixujte a přeceďte, abyste se zbavili vláken. Přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte. Přelijte do lahve a nechte v lednici vychladnout.
Pro přípravu limonády dejte do sklenice led, přidejte sirup podle chuti a nařeďte sodovkou. Ozdobte lístky máty a kolečkem citronu.
Líbil se vám recept Rebarborový sirup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.