1/0
Vyzkoušejte tento recept na husí ravioly, které dodají vašemu svatomartinskému menu dávku italského šarmu. Kombinace trhaného husího masa, ricotty a másla se šalvějí je přímo dokonalá pro podzimní dny. Připravte si jemné domácí ravioly plné podzimních chutí a překvapte svou rodinu a přátele něčím novým.
Mouku prosejte na pracovní plochu, vytvořte důlek, přidejte vejce, sůl a olivový olej a vypracujte pružné těsto (asi 10 minut hnětení). Zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Na pánvi zpěňte cibuli, přidejte husí maso a tymián, orestujte a dochuťte solí a pepřem. Po vychladnutí smíchejte s ricottou.
Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na tenké pláty (asi 1 mm). Na jednom plátu vytvořte lžičkami hromádky náplně, zakryjte druhým plátem a vykrajujte ravioly.
Vařte v osolené vodě 3–4 minuty.
Karamelizujte cibuli na másle s cukrem do zlatohněda, přidejte balzamikový ocet a nechte zredukovat.
Na jiné pánvi rozpusťte máslo, přidejte šalvěj a nechte ji rozvonět. Ravioly promíchejte v šalvějovém másle a podávejte s karamelizovanou cibulkou.
Líbil se vám recept Husí ravioly s karamelizovanou cibulkou a šalvějovým máslem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.