1/0
Vláčná malinovo-čokoládová roláda přináší chuť a atmosféru jako z první francouzské cukrárny. Příprava však trvá jen hodinu a je zvládnutelná i pro nováčky. Hořká čokoláda nádherně doplňuje šťavnaté maliny s jemným krémem, což potěší každého milovníka sladkostí.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny.
Zamíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně vmíchejte do žloutkové směsi.
Opatrně přimíchejte sníh z bílků, rozetřete těsto na plech a pečte 10–12 minut.
Na vlhkou utěrku rozložte papír s cukrem a piškot ihned po upečení překlopte.
Odeberte spodní papír, roládu i s utěrkou zaviňte a nechte vychladnout.
Ohřejte smetanu, přidejte čokoládu a nechte rozpustit. Přidejte vanilkový extrakt a po zchladnutí vyšlehejte do krému.
Roládu rozviňte, natřete krémem a posypte polovinou malin.
Znovu stočte, poprašte cukrem, ozdobte zbylými malinami a mátou.
Nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
Líbil se vám recept Malinovo-čokoládová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.