1/0
Safari roláda zaujme na první pohled svým zebřím vzorem a potěší jemným piškotem s čokoládovou náplní. Vypadá složitě, ale zvládne ji každý. Ideální na oslavy i jen tak ke kafíčku. Vyzkoušejte ji a překvapte své blízké originálním dezertem.
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech si připravte tak, že ho vyložíte pečicím papírem.
Do mísy rozklepněte vejce a přisypte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná hmota – tento krok je zásadní pro jemnou strukturu piškotu.
Do vyšlehané směsi přilijte mléko, olej a přidejte vanilkový extrakt. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo do jednolité směsi.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte ji a postupně zapracovávejte do těsta. Míchejte metličkou, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Odeberte asi 3 lžíce hotového těsta do misky, přidejte kakao a dobře promíchejte, aby vznikla tmavá kakaová směs.
Kakaové těsto přendejte do cukrářského sáčku nebo igelitového sáčku s ustřiženým rohem. Na připraveném plechu vytvořte libovolný vzor (např. zebru).
Plech vložte do trouby a pečte přibližně 2–3 minuty – vzor se lehce upeče a nebude se spojovat se zbytkem těsta.
Na zapečený vzor nalijte zbytek světlého těsta a rozetřete ho do roviny po celém plechu.
Plech vraťte do trouby a pečte dalších 10–12 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a nebude pružné na dotek.
Po upečení ihned těsto překlopte na čistý pečicí papír a opatrně odstraňte původní papír.
Ještě teplé těsto opatrně srolujte (včetně papíru) do tvaru rolády a nechte zcela vychladnout.
Vychladlé těsto rozviňte, potřete čokoládovou pomazánkou a znovu srolujte do rolády.
Roládu nechte ztuhnout v lednici. Poté ji nakrájejte na plátky a podávejte.
Líbil se vám recept Safari roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.