Roláda z červené řepy

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 64 Kč
Redakce Kupi.cz
17. července 2023
Tři kousky rolády servírované na bílém talíři Lamart.cz

Roláda z červené řepy je neskutečně vláčná a svěží, takže si její lahodnou chuť zajisté zamilujete. Příprava je navíc jednodušší, než se může na první pohled zdát, zvládnou ji tedy vykouzlit i méně zkušení kuchaři.

Recept roláda z červené řepy vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 64 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 64 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Řepu nakrájejte na větší kostky, na plechu je osolte, opepřete, pokapejte olejem, přikryjte pečicím papírem a upečte v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 2

    Z osolené Lučiny se smetanou umíchejte náplň a v další misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh.

  • 3

    Po vychladnutí upečenou řepu spolu se žloutky rozmixujte. Pak do hmoty vmíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem a pečte asi 10 minut při 180 °C.

  • 4

    Upečený plát vyjměte i s papírem z plechu, položte na mřížku a nechte vychladnout. Poté plát položte horní stanou dolů na papír a opatrně z něj papír stáhněte.

  • 5

    Těsto i s papírem přesuňte na utěrku a potřete naplní z Lučiny. S pomocí papíru zahněte 2cm okraj z jedné dlouhé strany dovnitř. Tak půjde roláda lépe stočit. Celou roládu pak patrně stočte za pomoci papíru a dejte vychladit do ledničky.

  • 6

    Ztuhlou roládu nakrájejte na širší plátky a můžete podávat.

Líbil se vám recept Roláda z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.