1/0
Uvažovali jste někdy o tom, jak by chutnala kombinace popcornu, piva a sýra v jednom jídle? Možná to zní bláznivě, ale tahle netradiční směs vás naprosto nadchne! Popcornová polévka překvapí nejen výjimečnou chutí, ale také jednoduchostí přípravy. Ať už chcete zapůsobit na návštěvu nebo oživit nedělní oběd doma, s tímto receptem rozhodně nešlápnete vedle. Přidejte se k nám a vyzkoušejte tuhle jedinečnou polévku, která kromě lahodné chuti zaujme i stylovou popcornovou ozdobou navrchu.
Slijte nálev z konzervované kukuřice a nechte ji důkladně okapat. Sýr nastrouhejte nahrubo pomocí struhadla s většími otvory.
V hrnci rozpusťte na středním ohni máslo. Jakmile je máslo tekuté, přisypte pšeničnou mouku a za stálého míchání ji opékejte přibližně 4 minuty, dokud nezačne zlátnout.
Do světlé jíšky postupně přilévejte pivo a neustále míchejte, aby vznikla hladká hmota bez hrudek.
Nalijte do hrnce zeleninový vývar, zvyšte teplotu a směs přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen a vařte dalších 5 minut.
Přidejte nastrouhaný sýr spolu s hořčicí a míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a směs nezíská hladkou, krémovou konzistenci.
Přisypte okapanou kukuřici, osolte, opepřete a případně dochuťte oblíbeným kořením podle vlastní chuti.
Jakmile kukuřice změkne, rozmixujte celou polévku tyčovým mixérem dohladka. V případě příliš husté konzistence ji můžete zředit trochou vývaru nebo vody.
Podávejte ozdobené čerstvě připraveným popcornem, který dodá polévce nejen neotřelý vzhled, ale i zajímavou strukturu.
Líbil se vám recept Popcornová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.