Italská polévka pastina

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 112 Kč
Redakce Kupi.cz
20. listopadu

Pod jménem pastina se v italštině ukrývají nejen všechny drobné těstoviny, ale i polévka, do které se přidávají. Ta je založena na silném kuřecím a zeleninovém vývaru a několika dalších tajných ingrediencích. Podle italských babiček je pastina doslova zázrakem při chřipce a nachlazení, slabosti nebo vyčerpání organismu.

Recept italská polévka pastina vás vyjde na 28 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 112 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 112 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Vývar

  • 1

    Nejprve uvařte kuřecí vývar. Na cca 1 kg masa a kostí dejte 2–3 litry vody, přidejte sůl, bobkový list a nové koření.

  • 2

    Vařte pomalu a odebírejte pěnu, dokud nebude vývar čirý a plný chuti.

Vařená zelenina

  • 1

    Připravte si zeleninu: nakrájejte mrkve, cibule, pórek, česnek, celer a petržel na malé kousky. Přidejte je do hotového vývaru. Vařte dalších 30–45 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Poté vyjměte zeleninu, část rozmixujte do hladkého pyré a přimíchejte do vývaru.

Servírování

  • 1

    Uvařte těstoviny al dente. Doporučuje se vařit přímo ve vývaru pro lepší chuť, ale lze je připravit i zvlášť a přidat do polévky při podávání.

  • 2

    Polévku doplňte solí a dalšími kořeními dle chuti. Přidejte zbylou část vařené zeleniny a servírujte ji s vydatnou porcí těstovin, posypanou čerstvými bylinkami a trochu parmazánu.

Zajímavé tipy
  • Pro vegetariánskou nebo veganskou verzi polévky můžete použít pouze silný zeleninový vývar a jako alternativu parmezánu lahůdkové droždí.
  • Pro zvýraznění chuti můžete do polévky přidat lžíci olivového oleje nebo másla.
  • Vyzkoušejte také polévku Minestrone podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Italská polévka pastina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.