1/0
Ovocné kůže jsou skvělou svačinkou pro děti a nejen pro ně! Jsou připravovány výhradně ze sezónního ovoce bez přidaného cukru, takže jsou ve zdravých dávkách ideální volbou. Jednoduchá příprava sice vyžaduje čas na sušení, ale jedná se o skvělý způsob, jak zpracovat přebytečné ovoce. Následující postup vás provede přípravou chutných ovocných plátků, které můžete snadno přeměnit na ideální svačinu.
Vyberte například jahody a borůvky a vše důkladně očistěte. Vložte do mixéru, přidejte špetku skořice a rozmixujte dohladka. Přidejte trochu vody a promixujte. Sladkost ovoce obvykle stačí, protože sušením se ještě zvýrazní.
Připravte silikonový plát nebo plech s pečicím papírem a rozlijte ovocné pyré ve vrstvě 3–5 mm.
Při použití trouby (pokud nemáte sušičku) nastavte nejnižší teplotu kolem 50 °C a pootevřete dvířka na 2–3 cm. Za 4–5 hodin by měl být plát suchý, dotek prstem nezanechá stopu.
Po usušení pláty narežte nebo nastříhejte na požadovaný tvar a pro vzhledovou přitažlivost je stočte do ruliček. Skladujte v uzavíratelné sklenici.
Líbil se vám recept Kůže - ovocné rolované plátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.