Quiche Lorraine

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 124 Kč
Redakce Kupi.cz
2. dubna
Quiche se smetanou, zeleninou, slaninou a vejci, ozdoben lístkem bazalky, na černém stole. Ilustrační foto: Monika Vychodilova / Shutterstock.com

Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče. Je to jednoduchý, sytý pokrm s vynikající chutí. Hodí se hlavně jako předkrm, ale můžeme jej podávat i na večeři. Připravuje se většinou ze smetany a slaniny nebo šunky. Vyzkoušejte tento nejznámější quiche s názvem Lorraine.

Recept quiche Lorraine vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 124 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 124 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Těsto si připravíme tak, že mouku a sůl prosejeme do velké mísy, pak po částech postupně vmícháváme máslo, dokud se nevytvoří sypká hrudkovitá směs.

  • 2

    Jedno vejce rozšleháme v hrnku, vmícháme ho do mouky a vypracujeme těsto.

  • 3

    Pokud se těsto drobí přidáme do něj lžíci vody. Zabalíme do fólie a necháme v lednici nejméně půl hodiny.

  • 4

    Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

  • 5

    Těsto rozválíme na větší kruh (o něco větší, než je koláčová forma).

  • 6

    Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Pak do ní vložíme těsto lehce přes okraje formy a zbylé těsto zařízneme.

  • 7

    Těsto uprostřed několikrát propíchneme vidličkou, pak na něj položíme list pečicího papíru a poklademe ho suchými fazolemi nebo rýží.

  • 8

    Zatížené těsto dáme předpéct na 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a vrátíme formu ještě na tři minuty do trouby. Pak formu vyděláme z trouby a připravíme si náplň.

  • 9

    Slaninu si na mírném ohni osmažíme dozlatova.

  • 10

    V míse ušleháme dvě vajíčka, žloutky, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek, případně i strouhaný sýr ementál nebo gouda.

  • 11

    Na upečený korpus rozložíme slaninu a vše zalijeme smetanovou směsí.

  • 12

    Pečeme v horní části trouby asi 25 minut. Když do středu koláče píchnete špejli a náplň se nebude lepit, quiche je hotový.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Quiche Lorraine? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.