1/0
Vyzkoušejte tyto úžasné jednohubky s lososem, které vás svým kouzlem přenesou do Asie. Jemně karamelizovaná kůrka a šťavnaté maso spolu se svěží chřestovou křupavostí a pikantní glazurou tvoří nevšední kombinaci, která potěší vaše chuťové buňky. Jsou ideální na párty, oslavy, nebo jako luxusní předkrm k nedělnímu obědu.
Umyjte a osušte lososa, nakrájejte na menší kousky pro jednohubky. Posypte solí a dejte stranou.
Do hrnce dejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, mletou papriku, špetku chilli a prolisovaný česnek. Pomalu zahřívejte, aby směs zhoustla na konzistenci sirupu, a pak vmíchejte limetkovou šťávu.
Odlejte třetinu omáčky jako dip. Zbytek nechte vychladnout a naložte do něj lososa na alespoň půl hodiny, ideálně přes noc.
Lososa dejte kůží nahoru do zapékací misky a pečte při 200 °C asi 30 minut.
Chřest očistěte, vložte na minutu do vroucí vody, pak zchlaďte ve studené vodě a nakrájejte na kousky.
Na párátka napichujte chřest a upečeného lososa, dejte je krátce pod gril a posypte sezamovými semínky. Podávejte s odloženou omáčkou jako dipem.
Líbil se vám recept Glazované lososové jednohubky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.