Chlupaté knedlíky se zelím

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
20. ledna
Chlupaté knedlíky se zelím, servírované na bílém talíři, položeném na dřevěném stole. Lamart.cz

Chlupaté knedlíky se zelím jsou recept, po kterém se budete doslova olizovat až za ušima. Příprava je rychlá a jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.

Recept chlupaté knedlíky se zelím vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce uvaříte za 88 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle nebo s pomocí robotu.

  • 2

    Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkáme většinu tekutiny; tu nebudeme potřebovat.

  • 3

    Brambory vložíme do mísy, osolíme, rozklepneme k nim vejce a promícháme. Pak do hmoty postupně zapracujeme tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.

  • 4

    Lžícemi namáčenými ve vodě budeme postupně tvarovat šišky, které opatrně dáváme lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Teprve až budou všechny šišky plavat, zvýšíme pod hrncem plamen.

  • 5

    Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme k ní knedlíky a společně opékáme dozlatova.

  • 6

    Podávat můžeme se studeným kysaným zelím, popřípadě i s dozlatova orestovanou cibulkou.

Tip
  • Na všechny druhy bramborových knedlíků, bramboráky i bramborové placky jsou vhodné brambory varného typu BC a C.
  • Knedlíky jsou výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha k pečeným masům.

Líbil se vám recept Chlupaté knedlíky se zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat