Čokoládový krém do cukroví
Ilustrační foto: Viktor1 / Shutterstock.com
Čokoládový krém se bude hodit do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat pořádný čokoládovou chuť. Zároveň jím můžete naplnit také pařížské rohlíčky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.
Recept čokoládový krém do cukroví vás vyjde na 17 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 68 Kč.
-
250
g
-
200
g
-
190
ml
-
1
lžíce
-
1
lžíce
-
50
g
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
-
Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.
-
Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.
-
Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
-
Zároveň do krému zamícháme 50 gramů nastrouhané mléčné čokolády a pořádně rozmícháme.
-
Čokoládový krém necháme v lednici ztuhnout, poté s ním můžeme pracovat a plnit jej do vánočního cukroví.
Tip
- Výraznější chuti dosáhneme použitím hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa.
Líbil se vám recept Čokoládový krém do cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat