Chřestová omeleta

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 56 Kč
Redakce Kupi.cz
7. května

Nadýchaná omeleta s čerstvým chřestem a parmezánem je rychlá, lehká a plná jarní svěžesti. Stačí pár surovin a pár minut a máte hotovo. Je skvělou volbou pro víkendový brunch, lehký oběd či večeři, zejména když se vám nechce trávit hodinu vařením.

Recept chřestová omeleta vás vyjde na 28 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 56 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 56 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Chřest omyjte, odlomte tvrdé spodní části stonků a zbylé části nakrájejte na šikmé kousky dlouhé přibližně 2–3 cm. Několik špiček si nechte stranou na ozdobení hotového jídla.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájený chřest. Restujte ho na středním ohni asi 3–4 minuty, dokud lehce nezměkne, ale zůstane sytě zelený a křupavý.

  • 3

    Mezitím v misce vyšlehejte vejce se špetkou soli a pepře.

  • 4

    Orestovaný chřest odstavte z pánve a dejte ho stranou.

  • 5

    Na té samé pánvi znovu rozpusťte malé množství másla, nalijte polovinu vaječné směsi a nechte ji pomalu ztuhnout. Pomocí stěrky nadzvedávejte okraje, aby syrová směs mohla stékat na dno.

  • 6

    Když je omeleta téměř hotová, ale stále trochu vláčná, rozprostřete doprostřed polovinu restovaného chřestu a posypte ho trochou nastrouhaného parmezánu.

  • 7

    Přehněte omeletu napůl, krátce ji ještě zahřejte a přendejte na talíř.

  • 8

    Stejný postup zopakujte s druhou polovinou vaječné směsi a zbytkem chřestu.

  • 9

    Hotové omelety ozdobte odloženými špičkami chřestu, posypte zbytkem parmezánu a případně doplňte lístkem petrželky.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Chřestová omeleta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.