Zelený chřest s vejci

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 86 Kč
Redakce Kupi.cz
23. dubna
Zelený chřest na pánvi se čtyřmi volskými oky, posypané bylinkama, položené na tmavěmodré utěrce. Kupi.cz

Sezona chřestu je krátká, takže je nutné ji pořádně využít! Tento jednoduchý recept používá jen pár ingrediencí, ale ohromí vás skvělou chutí a kombinací textur. Křupavá krusta z připečeného sýra tvoří základ, na kterém leží svěží zelený chřest a jemná vejce s tekutým žloutkem. Perfektní volba pro víkendovou snídani nebo lehkou večeři!

Recept zelený chřest s vejci vás vyjde na 43 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 86 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 86 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Jakmile se rozpustí, poklaďte na dno silnější plátky tučného sýra.
  • 2
    Z chřestových stonků odlomte dřevnaté konce a položte je na sýr v jedné vrstvě.
  • 3
    Na chřest rozklepněte vejce, osolte, opepřete a nechte péct na mírném až středním ohni, dokud bílek nezhoustne a sýr nezíská zlatavou křupavou krustu. Pro urychlení můžete přikrýt poklicí.
  • 4
    Přendejte na talíře. Můžete ještě pokapat bylinkovým olejem, třeba z medvědího česneku nebo bazalky.
Zajímavé tipy
  • Ideální je k jídlu podávat čerstvý chléb. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!
  • Můžete přidat pár kapek citronové šťávy na osvěžení chuti.

Líbil se vám recept Zelený chřest s vejci? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.