1/0
Pokud toužíte po rychlém, zdravém a lahodném domácím pečivu, cottage bulky s medvědím česnekem jsou perfektní volbou. Tyto nadýchané bulky, bohaté na bílkoviny a voňavý medvědí česnek, se skvěle hodí na snídani, svačinu nebo jako doplněk k lehkému salátu. A nejlepší na tom je, že jejich příprava je natolik jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník.
V míse smíchejte špaldovou mouku, cottage sýr, 1 vejce, kypřicí prášek a špetku soli.
Medvědí česnek nasekejte nadrobno a přidejte do směsi. Rukama propracujte těsto, aby se všechny ingredience dobře spojily. Misku s těstem zakryjte a nechte ho odpočívat 10–15 minut.
Mezitím předehřejte troubu na 170 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Z odleželého těsta vytvarujte 4 stejnoměrné bulky a položte je na připravený plech. Pro křupavější povrch bulky před pečením lehce potřete olejem nebo rozšlehaným vejcem.
Bulky pečte v předehřáté troubě 30–35 minut při teplotě 165–170 °C, dokud nebudou zlatavé na povrchu a měkké na dotek.
Po upečení bulky nechte chvíli vychladnout.
Líbil se vám recept Cottage bulky s medvědím česnekem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.