Polévka z růžičkové kapusty

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
6. září 2023
Polévka z růžičkové kapusty servírovaná v hlubokém talíři s modrým okrajem posypaná listy kapusty. Ilustrační foto: Foxys Forest Manufacture / Shutterstock.com

Růžičková kapusta je výborný zdroj vitamínů, minerálů a vlákniny. Polévka z ní je navíc lahůdka, o které jste možná ani nevěděli. Báječně zasytí, skvěle chutná, a je také velmi zdravá. Její příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci a vsypeme cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme.

  • 2

    Cibuli posypeme cukrem a bez pokličky za občasného míchání smažíme, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovou konzistenci.

  • 3

    Růžičkové kapustičky vsypeme do hrnce, přidáme tymián a promícháme. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 10 minut, aby kapustičky změkly. Hrnec odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Odstraníme snítku tymiánu a polévku rozmixujeme. Pokud bude potřeba, prohřejeme ji, dosolíme a dopepříme.

  • 5

    Polévku podáváme ozdobenou nakrájenými kapustičkami. Syrové je přelijeme vroucí vodou a ihned zchladíme ledovou vodou, kapustičky tak zůstanou dokonale zelené.

Líbil se vám recept Polévka z růžičkové kapusty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.