1/0
Dezert, který snoubí jemný tvaroh s mákem, voňavý perníkový základ a švestky naložené v rumu, zaujme na první pohled. Překvapivě jednoduchá příprava a elegantní výsledek, který snadno zvládne i začátečník.
Na perníkový základ smíchejte mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva. Přidejte máslo a zapracujte prsty. Vmíchejte vejce a vytvořte těsto.
Těsto vyválejte na plát tlustý půl centimetru, vykrojte šest koleček a pečte 10–12 minut při 170 °C. Nechte vychladnout.
Tvaroh smíchejte s cukrem, mákem, vanilkovým extraktem. Šlehačku vyšlehejte do tuha a zapracujte ji do tvarohové směsi.
Želatinu rozehřejte, vmíchejte ji do trochy krému a spojte se zbytkem směsi.
Švestky nakrájejte a duste s vodou a medem, aby změkly. Smíchejte s rumem a nechte vychladnout.
Připravte silikonové formy. Do každé dejte vrstvu krému, lžičku švestek, zakryjte zbytkem krému a uložte na perníkový základ.
Dejte na 3 hodiny do mrazáku (nejlépe přes noc). Po vyklopení nechte dortíky změknout v lednici a ozdobte.
Líbil se vám recept Maková špička se švestkami v rumu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.