1/0
Tato houbová omáčka je ideální volbou pro všechny milovníky lesních hříbků. Vychutnejte si dokonalou kombinaci másla, smetany a čerstvých hub v této snadné a rychlé přípravě. Díky příměsí kmínu a pepře získá omáčka skvělou chuť a vůni. Podává se nejlépe s tradičním houskovým knedlíkem, který zvýrazní její sametově jemnou strukturu.
Rozpusťte dvě lžíce másla v širším kastrolu a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
Přidejte očištěné, omyté a na plátky nakrájené houby. Orestujte je zprudka, osolte a přidejte půllžičku kmínu. Po deseti minutách zalijte smetanou, přiveďte k varu a mírně povařte. Dochuťte omáčku a podle potřeby zahustěte jíškou ze zbývajícího másla a mouky.
Nakonec do omáčky přidejte pepř a servírujte ji s houskovým knedlíkem.
Líbil se vám recept Poctivá houbová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.