1/0
Tyto dýňové houstičky nejsou jen obyčejným pečivem, ale malým podzimním rituálem. Jemné, voňavé a díky dýňovému pyré překvapivě vláčné. Horkovzdušná fritéza jim dodá křehkou kůrku, zatímco uvnitř zůstanou měkké jako obláček. Jsou ideální na snídani, k polévce nebo jen tak s máslem, když venku prší a doma to voní po čerstvém pečivu.
Ohřejte mléko na vlažnou teplotu a rozmíchejte v něm cukr a droždí. Nechte stát 10 minut, dokud se na hladině neobjeví bublinky.
Do mísy kuchyňského robota přidejte mouku, žloutek, změklé máslo, sůl, dýňové pyré a vzešlý kvásek.
Nechte robota hníst asi 10 minut, dokud nevznikne hladké, pružné těsto.
Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout 45 minut nebo i déle v chladnější místnosti.
Z těsta vytvarujte malé kuličky, každou o velikosti mandarinky. Umístěte na pečicí papír a nechte kynout 25 minut.
Rozšlehejte druhé vejce a každou houstičku jím potřete, posypte dýňovými semínky.
Pečte ve fritéze při 170 °C asi 17 minut, dokud nejsou houstičky zlatavé. Pečte po dávkách, pokud máte menší fritézu.
Po upečení nechte houstičky chvilku odpočívat na mřížce.
Líbil se vám recept Dýňové houstičky z horkovzdušné fritézy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.